Jaargids 2017-2018

Lees in de jaargids meer over de dagelijkse gang van zaken op De Bellefleur.

Jaargids 2017-2018

Contactinformatie

O.B.S. De Bellefleur
Marijkelaan 1
6669 AK Dodewaard
telefoon 0488 411260
email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN NL 96 RABO 0314 2005 33

Schoolfruit

Wij doen mee met het EU-schoolfruitprogramma. Dat betekent dat alle leerlingen gedurende een aantal weken drie maal per week (di-wo-do) een stuk fruit of groente krijgen. Dit wordt in de eerste pauze gegeten. De leerlingen nemen in die periode vanuit huis dus alleen wat te drinken mee.

Schoolbibliotheek

Op de Bellefleur hebben we een schoolbibliotheek met een mooie collectie boeken. Vanuit bibliotheek Rivierenland zijn 10 leerlingen uit groep 7 en 8 opgeleid tot bibliotheekassistent. Zij verzorgen het uitlenen en nemen gelezen boeken weer in. De kinderen uit groep 1 en 2 krijgen het door hun gekozen bibliotheekboek wekelijks mee naar huis. De kinderen uit de andere groepen lezen hun boek zelfstandig op school.

Klassenouders

Iedere groep heeft een klassenouder die de leerkracht behulpzaam is bij allerlei praktische zaken zoals het regelen van begeleiding en vervoer bij uitstapjes. Daarnaast vormen alle klassenouders gezamenlijk de Ouderraad.

Overblijven

Het is voor de leerlingen mogelijk om op maandag, dinsdag en/of donderdag op school over te blijven. De kosten voor het overblijven bedragen € 2,00 per keer. Het is ook mogelijk om voor € 18,- een 10-beurtenkaart te kopen. De ochtend vóór het overblijven moeten de kinderen die die dag willen overblijven tussen 08.20 en 08.30 uur worden aangemeld bij de in de hal aanwezige overblijfmoeder.

Tijdens het overblijven eten de kinderen in twee groepen (onderbouw en bovenbouw) onder toezicht van overblijfmoeders in de hal. Na het eten gaat iedereen naar buiten. Alleen bij slecht weer blijven we binnen. Lees eventueel meer hierover in de jaargids.

IEP toets

Met ingang van het schooljaar 2014/2015 moeten alle leerlingen van groep 8 een landelijk goedgekeurde eindtoets basisonderwijs maken. De scholen konden uit een drietal goedgekeurde toetsen kiezen. Wij kozen voor de IEP Eindtoets. Voorafgaand wordt er geoefend met de manier van vragen stellen in deze toets.

Vertrouwenspersoon

Op onze school is een vertrouwenspersoon aanwezig waar kinderen en ouders naar toe kunnen als er iets besproken moet worden wat ze liever niet tegen de leerkracht, hun eigen ouders of directeur zeggen. Informatie die aan deze persoon gegeven wordt, wordt niet uitgewisseld met anderen en samen wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn om er iets mee te doen. Juf Tessa is de vertrouwenspersoon op De Bellefleur. Zijn er dingen die u wilt bespreken, neem dan even contact op met haar.

Pestcoordinator

Gelukkig horen wij niet vaak dat er kinderen gepest worden bij ons op school. Maar als dit wel zo mocht zijn, is het goed om dit te melden. Daarvoor is er een pestcoördinator aangewezen. Dit is juf Tanja. Hier kunnen kinderen en/of hun ouders terecht als ze gepest worden.

Protocol informatievoorziening gescheiden ouders

Indien een leerling gescheiden ouders heeft, dan lichten we met dit protocol toe hoe we daarmee omgaan als het gaat om informatie over die leerling. In het protocol kunt u lezen wat u van school mag verwachten en wat school van u verwacht.

Protocol informatievoorziening gescheiden ouders